Finalist Droomfotograaf gezocht

Wat een ervaring was dit! Terwijl ik net de moed had aan mijzelf en de rest van de wereld toe te geven dat mijn droom op het gebied van fotografie llgt, kwam deze oproep voorbij: Droomfotograaf Gezocht door Save the Children.  De winnaar mag mee als Droomfotograaf naar Ethiopie om daar de dromen van kinderen vast te leggen. De eerste ronde bestond uit het inzenden van je eigen interpretatie van een droomfoto en een campagne om zoveel mogelijk punten en aandacht te verkrijgen voor Droomfotograaf Gezocht. 

Na maanden van campagne voeren gingen de 5 fotografen met de meeste punten rechtstreeks naar de finale. De overige 5 finalisten werden door een jury gekozen. Hoe gaaf was het te horen dat mijn foto's waren uitgekozen en ik dus in de finale stond! 

De finale was al een geweldige prijs. De Droomfotograaf van Save the Children, Chris de Bode, gaf een super interessante workshop over zijn werk in het algemeen en met name zijn werk als Droomfotograaf. Heel inspirerend en indrukwekkend om mee te maken. Je krijgt niet elke dag de mogelijkheid om tegenover zo'n gevestigde fotograaf te zitten en zoveel van hem te leren. Chris de Bode heeft oa de Zilveren Camera en de World Press Photo award gewonnen.

Na de workshop kregen we een finale opdracht mee. Mijn opdracht was om mijn model, een lief meisje van 9 jaar, uit te beelden met haar droom om top-model te worden. Belangrijk was natuurlijk om de Droomfotograaf filosofie toe te passen en met zo weinig mogelijk poespas, een pure foto te maken samen met het kind. Midden in Den Haag hadden we ongeveer anderhalf uur om onze foto te schieten. De hele dag en ook tijdens de fotoshoot werden we gefilmd. Het was intense dag met veel indrukken en gezelligheid van mijn medefinalisten. Nu was het op naar de pc om alle foto's te bekijken en DE foto uit te kiezen en te bewerken. Daarna moesten we nog even in spanning zitten maar na twee weken werden we dan uit onze spanning verlost...met een filmpje op facebook. Helaas was ik niet de winnaar, maar ik kom wel langs in het filmpje, super cool! Ik ben super trots op mijn finale plaats en koester deze ervaring! 

Kijk hier het fimpje van de finaledag en de uitslag.


Reactie schrijven

Commentaren: 0