Newborn Colin in Bergschenhoek

newborn fotografie

Deze newbornshoot was kado gedaan ter ere van de geboorte van Colin, een prachtig mannetje met de beste coupe ever! Nu al een bos haar dat zo perfect in model valt dat menig man jaloers zal zijn. Colin zal nooit gel of wax in zijn haar hoeven doen hoor! Colin was net 12 daagjes oud toen ik langs kwam met mijn camera. 's Ochtends om 9.30 was het al 26 graden, dus ditmaal hoefde er niet extra gestookt te worden om een warme comfortabele omgeving te creeren.


Warmte was wel goed vertegenwoordigd tijdens deze shoot... Naast de hoog zomerse temperaturen, heb ik ook zo veel warmte ervaren van dit prachtige jonge gezinnetje. Met open armen, een kop koffie en beschuit met blauwe muisjes werd ik ontvangen. Zo bijzonder om in zo'n intense periode in het leven van een gezin als wildvreemde binnen te mogen komen en de herinneringen te mogen vastleggen op beeld. De trotse papa en mama waren zo relaxed en overduidelijk aan het genieten van hun gezin, prachtig. Grote zus van 2,5 was ook apetrots en dol op haar broertje. Ze zag er zo mooi uit in haar mooie jurk en haar sokken, die niet uit mochten ondanks de tropische temperaturen!

Voor de fotoshoot heb ik lekker de tijd genomen, eerst gewacht tot Colin zijn buikje vol had en daarna gingen we aan de slag. Colin vond het poseren niet heel erg leuk, was wat onrustig en aangezien de baby de baas is, hebben we gezocht naar houdingen die hij wel fijn vond. Uiteindelijk leken de krampjes, dorst en warmte hem wat dwars te zitten, en besloten we hem lekker aan te kleden zodat hij kon liggen hoe hij wilde en ik toch foto's kon maken. In zijn blootje ben je toch afhankelijk van een juiste houding voor leuke foto's ;) Uiteindelijk viel hij in slaap, maar wel volledig uitgestrekt, zo logisch in die warmte!  

Natuurlijk moest grote zus ook op de foto, en deze actieve jongedame was kampioen rondjes om Colin springen! Stilzitten was geen optie voor deze peuter, heerlijk die energie! Wel een uitdaging voor deze fotograaf, mijn reactievermogen is aardig op de proef gesteld ;) 

Ik heb genoten van dit warme liefdevolle en spontane gezin, en ik wens ze alle geluk toe met zijn viertjes! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Angelique (donderdag, 03 september 2015 21:39)

  Wat een geduld was er nodig voor deze shoot :) Ik heb met verbazing toegekeken hoe Barbara, ondanks de hitte en alle pogingen van Colin om tegen te werken, onverstoorbaar te werk ging. Voor ons voelde het ook heel ontspannen dat we niets hoefden te forceren en Colin de ruimte kreeg om zich op z'n gemak te voelen.
  Toen we de foto's kregen, had ik nooit verwacht dat ze zo mooi zouden zijn! Er is niets te zien van de hitte, het fronzen van Colin en de stuiterende Maya. Wat je wel ziet is precies het gevoel dat we wilden vangen. Een nieuw gezinnetje helemaal compleet en gelukkig. We zijn super blij met dit mooie resultaat. Dit is voor ons een heel mooi kraamcadeau, bedankt :)

 • #2

  BarbaraPHotography (zaterdag, 03 oktober 2015 13:49)

  Wow, Angelique, wat een prachtige woorden, ik ben er stil van! Dank je wel en graag gedaan natuurlijk :)