Familie fotoshoot duinen Wassenaar

Opa en oma werden voor deze shoot eens even flink in het zonnetje gezet! Als cadeau van al hun (achter)kleinkinderen kregen zij een fotoshoot, hoe leuk is dat! 

 

Een shoot met 10 volwassenen en 2 kleine kinderen is absoluut een uitdaging. Ik maak graag zo spontaan mogelijke foto's, maar met zoveel mensen is dat bijna niet te doen. Vooral met de grote groepsfoto wordt er dan ook geposeerd. Om mensen zichzelf te laten zijn voor de camera, moet ik als fotograaf ze een beetje leren kennen, en dat kost tijd en proberen. In het geval van een gewone shoot, met een enkel gezin waarmee ik een uur of anderhalf op pad ga, krijg je vanzelf die connectie en weet je dat je het karakter en de onderlinge band oprecht hebt kunnen vastleggen.  Met zo'n grote groep heb je geen tijd en ruimte om elkaar rustig te leren kennen, zeker niet als er echt kleine kinderen bij zijn die de fotoshoot eventjes leuk vinden, maar daarna in die drukte verdwijnen en snel moe zijn. Bij zo'n grote familie probeer ik de familie-humor snel te pakken te krijgen en daarmee aan de slag te gaan, zodat je toch steeds meer spontane en ontspannen lachende gezichten krijgt. Af en toe moet je flink de schooljuf uithangen, om vervolgens weer snel wat meer naar de achtergrond te verdwijnen. Ik vraag de mensen waar kan ook met elkaar bezig te zijn, in de hoop dat de blikken naar elkaar ' echter'  zijn dan die naar mijn camera. Verder probeer ik goed te observeren en snel te zien en te voelen wie er even een break nodig heeft en wie er juist even voor mijn lens mag. Even een gezinnetje apart op de foto terwijl de rest bijkletst (want reken maar dat er gekletst wordt tijdens zo'n familiereunie), of alle mannen samen, of alleen de kleinkinderen; er zijn vele, vele combinaties mogelijk! Het was een gezellige chaos, ik heb genoten van deze liefde- en humorvolle familie. Check vooral ook even de groepsfoto's, ik moet toch stiekem wel lachen als ik het verschil zie tussen de eerste groepsfoto (genomen aan het begin van de shoot) en de laatste (genomen aan het eind van de fotoshoot)...van onwennig geposeerd, naar een ontspannen, vrolijke en uitgelaten bende, precies zo als het was! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Petra (donderdag, 02 februari 2017 17:40)

    Wat leuk om zo'n grote familie voor je lens te krijgen. De foto's zijn heel goed gelukt en idd wat een verschil tussen de eerste en laatste groepsfoto!