Newbornshoot in Corona tijd, kan dat?

Yes! Het is weer mogelijk lifestyle newbornshoots aan huis te doen! Uiteraard moeten we ons aan alle richtlijnen houden, maar dan kunnen jullie veilig en verantwoord jullie kindje en jullie kersverse gezinnetje vast laten leggen! Welke maatregelen moeten we ons dan aan houden?

- Tijdens de kraamweek en wanneer er de verloskundige of kraamhulp er is, kan er geen newbornshoot plaatsvinden. Grofweg, tijdens de eerste twee weken plannen we geen newbornshoot.

- Tijdens de newbornshoot is er geen visite

- Bij binnenkomst geven we uiteraard geen hand en was ik gelijk (nogmaals) mijn handen

- we houden tijdens de shoot 1,5 meter afstand, want betekent dat ik aanwijzingen geef van achter mijn camera. dit zal wel even wennen zijn, maar moet helemaal goed komen!

- Op verzoek draag ik een mondkapje

- Bij klachten zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts bij mij of een van de gezinsleden, zeggen we de shoot af.

 

Heeft u nog vragen over een newbornshoot in deze tijd of wilt u een plekje reserveren? Laat een berichtje achter via het contactformulier!  

0 Berichten

newborn lifestyle Alphen aan den Rijn

meer lezen 0 Berichten

newbornshoot lifestyle Hazerswoude

 

Dit jonge gezinnetje had een newbornshoot lifestyle cadeau gekregen (een cadeaubon van BarbaraPHotography kan je namelijk ook bestellen), hoe leuk is dat? Op een mistige ochtend  hadden we de shoot gepland, gelukkig hadden we genoeg prachtig licht in dit prachtige huis om hoe kan het ook anders, prachtige foto's te maken. 

Tijdens een newbornshoot maak ik vaak foto's in de woonkamer, op de slaapkamer en in de babykamer, met de baby als hoofdrolspeelster en wat deed de leading lady van deze shoot het goed. Volgens mij vond ze het ook best gezellig, kijk maar eens naar al die lachjes! Zo schattig! 

 

meer lezen 0 Berichten

Newborn Lifestyle Fotoshoot Leiden

 

Newborn Lifestyle Leiden

 

Lekker thuis in het eigen wiegje of op het grote bed, knuffelen met mama en papa, met het schattigste pakje of rompertje aan... Zo simpel is het eigelijk met een Newborn lifestyle shoot. 

De laatste tijd zijn dit echt mijn favoriete type shoots om te doen. Ik geniet van het vast leggen van zo'n klein mensje zonder poespas, maar wel volledig omringt door de oneindige liefde en verwondering van de trotse papa en mama (en  broertjes/zusjes). Top job!

meer lezen 0 Berichten

Loveshoot Aarlanderveen

0 Berichten

familieshoot Alphen aan den rijn

Een heerlijke thuiswedstrijd met deze Familieshoot in Alphen aan den Rijn. Aangezien twee familieleden in het verre buitenland wonen, was het een zeer bijzondere gelegenheid dat deze familie echt compleet was. Dat vroeg om een fotoshoot! Lekker weer, vrolijke mensen en een mooie omgeving... de perfecte ingrediënten voor een geslaagde shoot. Het was een feestje om deze gezellige familie op de foto te zetten! 

meer lezen 0 Berichten

familieshoot duinen Wassenaar

 

 

 

 

De duinen bij de Wassenaarse Slag lenen zich uitstekend voor een heerlijke ontspannen familyshoot. Ook het vijfde gezinslid, die met 4 poten ;), mocht natuurlijk op de foto. 

 

Deze vrolijke familie had de grootste lol samen, wat een voorrecht om dat te mogen vastleggen. Heerlijk, die plaatjes waar het plezier en de liefde van af springt. Dat, en dan op zo'n mooie plek in de natuur, en je hebt een fotoshoot zoals ik ze altijd wel wil hebben. Wat een energie krijg je van enthousiaste mensen, mooie natuur en van dit resultaat! Geniet mee, check it out!

meer lezen 0 Berichten

Newborn Lifestyle Zoeterwoude

Life with Five!

Dat is soms best chaotisch ;-)

Een warme zomerdag ging ik naar Zoeterwoude voor een lifestyle newbornshoot. Ik hou ervan. Zo leuk om de nieuwe gezinssituatie te kunnen vastleggen, de zorgzame grote zussen, de trotse papa en mama en natuurlijk de nieuwste aanwinst, babybroertje. 

Bij een lifestyle shoot kijken we samen wat de beste plekjes zijn in jullie huis qua licht en ruimte om mooie foto's te maken. Je kunt tijdens de shoot 'gewoon' lekker met je kindje bezig zijn, juist die interactie is zo mooi en ontroerend om vast te leggen.

Daardoor is een lifestyle shoot laagdrempeliger dan een geposeerde shoot. Je baby kan lekker bij je blijven liggen, lekker knuffelen of even zelf spelen, allemaal normale dagelijkse dingen die niet belastend zijn voor de baby en voor de kraamvrouw. Jullie kunnen zelf aangeven of je vooral de baby op de foto wilt, of juist vooral de baby met brusjes of jullie zelf. 

meer lezen 0 Berichten

Gezinsshoot Alphen aan den Rijn

 

 

 

Kinderen zijn onvoorspelbaar, deze shoot was daar zeker een bewijs van. Tal van foto's met dwarse toetjes, maar gelukkig ook genoeg momentjes waar ze lol hadden en als je die dan ook allemaal pakt.... geweldig! Het komt altijd wel goed, ook al zijn de kinderen niet zo voorbeeldig als je had gehoopt. Ik probeer ouders altijd te laten ontspannen door aan gegeven dat ik zo mijn trucjes heb om kinderen te laten meewerken zonder dat ze het door hebben. Even gekke bekken trekken bijvoorbeeld, en tuurlijk schiet ik dan voor de vorm een plaatje, maar het moment dat ze allemaal in lachen uitbarsten omdat ze zulke gekke bekken trokken, dat is het moment waar ik op wacht en tata, heerlijk spontane oprechte lachende gezichtjes! 

meer lezen 0 Berichten

Familieshoot ter gelegenheid van huwelijksjubileum

 

 

Een huwelijksjubileum is vaak de aanleiding voor een aanvraag en boeking van een fotoshoot. Zo ook deze keer. Dat was al een feestje waard, maar het werd nog leuker, zoonlief met zijn Hawaiaanse vrouw en dochter waren ook over om mee te feesten! Dan is een foto van allemaal samen helemaal bijzonder. DE sfeer was bijzonder goed, ook zonder kleine kinderen in een shoot kan er prima gedold en gek gedaan worden ;) 

Het bruidspaar stond natuurlijk in het middelpunt, en wat genoten ze daarvan. 

Geniet mee van deze gezellige familie!

meer lezen 0 Berichten

Familieshoot lifestyle Wassenaar

 

 

Hoe leuk is dit? Een fotoreportage van je gezin zoals jullie echt zijn... Lekker ravotten in de natuur, klimmen, rennen, plezier maken, alles kan. Juist die normale  momenten wil ik vastleggen, zodat de liefde en lol er van af springt. Spontane echte momenten, die zie je terug op de foto. Natuurlijk stuur ik hier en daar, en nemen we ook een "gewoon" geposeerd familieportret, maar dan wel op een hele leuk plek, waar we vlak daarvoor en daarna ook nog leuke spontane foto's hebben kunnen schieten. 

Dit zijn de reportages waar ik echt blij van wordt. En dit was gewoon al de tweede keer dat ik dit heerlijke gezin mocht vastleggen! Zo leuk om de kids zo te zien opgroeien : )

 

 

meer lezen 0 Berichten

Newbornshoot Voorburg

Kijk dit heerlijke koppie, dan smelt je toch?! 

Na een vaste start, iets met gele derrie :-0 viel dit meiske heerlijk in slaap en konden we prachtige plaatjes schieten. Terwijl mama gezellig toekeek, was de hitte in de kamer voor papa reden om af en toe even te ontsnappen naar het balkon ;) Voor een geposeerde newbornshoot moet het echt goed warm zijn, want de baby is zo goed als naakt en nog erg klein. Voor mij is het inderdaad werken in een sauna. Een sauna voor ons, is comfortabel voor de baby, en daar gaat het om! 

Kijk mee met wat andere plaatjes van dit plaatje uit Voorburg!

meer lezen 0 Berichten

newborn lifestyle Rotterdam

 

Wat was het weer genieten om deze newborn lifestyle reportage te mogen maken. Een trotse papa en mama, die graag mooie foto's van hun jonge gezinnetje wilden. Een prachtig huis, een prachtig gezin, dat kan maar een ding betekenen....prachtige intieme foto's!  

 

Dit kleine meisje wilde vooral heerlijk bij papa of mama knuffelen terwijl er foto's genomen werden, en gelukkig kan dat prima tijdens een lifestyle fotoshoot. Je kan tijdens een lifestyle shoot trouwens gewoon aangeven of je de voorkeur geeft aan meer familiefoto's of juist liever jullie baby het meest op de foto wil hebben. 

 

Lifestyle fotografie leent zich goed voor een zwart wit bewerking. Zwart wit foto's geven een rustigere uitstraling als er een wat drukkere achtergrond is, maar zwart wit geeft een foto ook een wat stoerdere en journalistieke uitstraling. Als je van zwart wit foto's houdt, dan is lifestyle een goede keus voor jullie! Uiteraard kunnen foto's in kleur ook prachtig zijn! Kleurenfoto's worden extra sfeervol als je jullie kleding op elkaar en misschien zelfs op de kleuren van jullie interieur afstemmen. Hoewel sommige foto's echt schreeuwen om een zwart wit bewerking, of juist kleur, zodat ze de perfecte sfeer neerzetten, maar het blijft ook wel een kwestie van smaak. Wat vind jij het mooist, kleur of zwart wit?

meer lezen 0 Berichten

Newborn family lifestyle Alphen aan den Rijn

 

 

Mijn eigen gezin <3 

 

De eerste weken met een newborn, de tijd gaat zo snel. Je voelt je meestal niet op je best, je staat in overlevingsstand vanwege de gebroken nachten, maar tegelijkertijd weet je dat deze eerste bijzondere fase zo snel en ineen waas voorbij vliegt. Tal van  momenten van en met je newborn zou je willen bevriezen, zodat je ze voor altijd kan koesteren.  Je telefoon staat vol kiekjes, maar niks is mooier dan 'echte' foto's waar de liefde van af spat. Ook bij ons thuis kon na een mini newbornshoot een fotoshoot  door mama BarbaraPHotography van ons kleine meisje en haar grote trotse broers niet uitblijven. Een soort van newborn en family lifestyle fotoshoot ;)

Toen onze dochter een paar weekjes oud was, hebben we deze leuke fotoshoot gedaan.

De benodigdheden: een bed met wit sprei, kleurenthema voor de kleding, met snoep omgekochte broertjes ;) en een slapende baby. Zo simpel kan het zijn! 

 

Pure, intieme en ontroerende foto's... wij zijn er super blij mee! Deze gaan we nog een paar keer over doen tijdens het eerste jaar van onze baby. 

meer lezen 0 Berichten

Sneeuwpret (persoonlijke blog)

meer lezen 1 Berichten

Newborn lifestyle mini shoot Alphen aan den Rijn

Een pasgeboren baby blijft het mooiste wat er is, en het vastleggen van die eerste fase is voor mij ook echt een feestje. Een heel bijzonder en exclusief feestje, want de eerste weken zijn toch vaak intense en persoonlijke momenten. Wil je een mooie pure herinneringen vastleggen aan deze eerste fase, dan is een newborn lifestyle fotoshoot misschien echt iets voor jou!

Dit kan in de kraamtijd, maar ook met 4 weken of nog wat later, het is maar net wat je zelf wilt en prettig vind. 

 

Dit kleine meisje is 10 dagen oud als ze op de foto mag. Aangezien het mijn eigen meisje is en mama de fotograaf dus net bevallen was, werd het een mini-fotoshoot ;) De fotoshoot hadden we bedacht vooral in de master bedroom te gaan doen. Het grote bed waar ze is geboren en waar de kraamtijd zich grotendeels afspeelde is een perfecte achtergrond, eentje die ook direct deze herinneringen oproept. En zeg nou zelf, het beeld van zo'n ieniminie mensje op dat grote bed blijft toch altijd ontroerend?

meer lezen 0 Berichten

Newborn lifestyle fotografie Nieuwkoop

Wat een geweldig compliment is het toch als je na een eerste kindje, ook het tweede kindje op de foto mag zetten! Na een dochter mag dit gezinnetje nu een zoon in de armen nemen. Deze keer wordt het een lifestyle shoot en wat een feestje is dat! In de super leuke babykamer kunnen we prachtige foto's maken. Nog niet zolang geleden fotografeerde ik een dikke buik bij dat ledikantje, nu ligt het kleine manneke er inmiddels lekker in! 

meer lezen 0 Berichten

Gezinsshoot Alphen aan den Rijn

Eén van mijn favoriete shoots van afgelopen jaar... Dit heerlijke gezin met drie meiden was super enthousiast en zo leuk om mee te werken. Alle meiden hadden ideeën over hoe zij zichzelf wilden laten fotograferen zodat het echt iets over hun als persoon zei. Zo leuk! . Kietelen, rennen, klimmen, ballen, knuffelen.... het was een groot feest en zeg nou zelf, gezelligheid en plezier spatten toch van de foto's af?!

meer lezen 0 Berichten

Familieshoot XL Alphen aan den rijn

0 Berichten

familie fotoshoot Alphen aan den Rijn

Recreatie gebied Zegersloot is perfect voor leuke familieshoots, groot en klein. Deze keer werden (o)pa en (o)ma in het zonnetje gezet vanwege hun huwelijks jubileum! Het doel was vooral mooie familiefoto's, met de hele familie, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook foto's gemaakt van de aparte stellen/gezinnen en andere leuke combinaties zoals alle mannen en alle vrouwen. Dat kleine mannetje met zijn geweldige blauwe kijkers, stal ondertussen de show, en gelukkig heb ik die blauwe kijkers ook weten vast te leggen! Mocht je denken, wat een avontuurlijke coupes hebben die dames... dat kan kloppen, het waaide echt enorm. Maar deze familie kon de lol daar wel van inzien, en de heren vonden het niet erg om hun brede schouders in te zetten om de dames uit de wind te houden ;) 

 

 

 

 

 

Wil je echt intieme spontane foto's van je gezin of met je geliefde, dan lukt dat meestal niet tijdens een XL familyshoot.  Die echte persoonlijke foto's, daar is gewoon tijd voor nodig, zodat ik jullie leer kennen en situaties kan creëren waarin iedereen zichzelf is en niet meer aan mij denkt ;) Dat kan perfect tijdens een aparte gezinsshoot. 

meer lezen 0 Berichten

familie fotoshoot Alphen aan den Rijn

twee broers en een zus wilden graag hun ouders verrassen, en dat is gelukt met deze leuke foto's van henzelf, hun partners en van een eigenzinnige kleindochter ;)  Toegegeven, die " ik ben twee en zeg NEE" fase is een hele uitdaging, maar zelfs dan lukt het nog wat leuke foto's te maken. Bloemetjes ruiken, bellen blazen, kietelen... uiteindelijk was het toch allemaal wel leuk. 

meer lezen 0 Berichten

gezinsshoot Alphen aan den Rijn

meer lezen 0 Berichten

Newborn baby fotografie Nieuwkoop

Sommige mensen vinden dat alle baby's op elkaar lijken. Na velen newbornshoots kan ik toch echt zeggen dat baby's juist erg verschillen, en dit geweldige mannetje bewijst dat maar al t goed ;) Een vrolijk ventje, 4 weekjes oud dus opvouwen ging niet meer met deze grote jongen. Toch kun je nog lieve foto's maken zonder een baby helemaal op te vouwen. 

 

De foto op de hand was een speciaal verzoekje, zijn grote zus staat precies zo op de foto en de papa en mama wilden dolgraag een zelfde soort foto van hun zoontje er naast kunnen hangen. 

meer lezen 0 Berichten

Newbornshoot "posed" Den Haag

Puur en onschuldig, met de baby in de hoofdrol. Dat wilde de ouders van dit kleine mannetje als uitgangspunt voor de newborn fotoshoot. Geen poespas maar lichte, zachte foto's met witte achtergrond. Hij had even nodig om lekker in slaap t komen, maar met mama en papa die voor hem zongen, zakte hij diep weg in dromenland en kon ik deze foto's maken. 

Zo te zien droomde hij over vrolijk, leuke dingen ;)

 

Een  "posed" newbornshoot zoals deze gebeurt altijd binnen 14 dagen na de geboorte, zodat ik ze nog zo lief kan opvouwen. Interesse? Stuur gerust een berichtje!

meer lezen 0 Berichten

Stoer en romantisch, fotoshoot Alphen aan den Rijn

2 broers, een vriendin, Golden Hour, Zegersloot ... Meer heb je niet nodig voor een ontspannen, gezellige shoot die deels stoer en deels romantisch moest zijn. Het prachtige warme licht en deze veelzijdige locatie in Alphen aan den Rijn creëerden de perfecte omstandigheden voor deze fotoshoot. De mannen moesten wel even wennen aan de camera ;) Gelukkig werd de sfeer al snel lekker relaxed.  Het was een feestje om deze shoot te doen. Check it out!

meer lezen 0 Berichten

zwangerschapsfotografie Nieuwkoop

 

 

 

 

 

 

Op de valreep besloot de man van deze prachtige aanstaande mama zijn vrouw te verrassen met een zwangerschapsshoot. Aangezien het intussen aftellen was naar de uitgerekende datum, besloten we de shoot lekker relaxed thuis te doen. In huis vonden we een paar mooie plekjes met prachtig lichtinval, maar ook op het schattige balkonnetje en gewoon voor een groot raam (waardoor de achtergrond wit kan worden) hebben we foto's gemaakt.  Ook de kledingkast werd doorgespit om tekens wat verschillende mooie outfits aan te hebben. 

Het was een gezellige ochtend met een leuke variatie aan foto's! 

Terwijl ik aan de slag ging met de buik-foto's werd een klein mannetje geboren en hoe leuk is dit....ook die zal nog een keertje langskomen op een blogje want dit mannetje mocht ik ook op de foto zetten ;)

meer lezen 0 Berichten

Wereldse familieshoot Delftse hout

meer lezen 0 Berichten

newborn fotografie Alphen aan den Rijn

Elke newbornshoot is altijd weer een feestje. Het is zo bijzonder te zien en te voelen hoe welkom zo'n nieuw leventje is. Sommige verhalen blijf je voor altijd onthouden, en deze foto's zullen niet alleen voor de jonge papa en mama een bijzondere en emotioneel herinnering zijn.  Ook voor mij zijn deze foto's erg ontroerend en waardevol, want soms is het echt niet zo vanzelfsprekend een newbornshoot te kunnen doen... Deze kleine meid heeft er werkelijk alles aan gedaan om de liefdevolle armen van haar papa en mama om zich heen te kunnen voelen. Ze is net zo'n doorzetter en vechtertje als haar ouders... Ik wens jullie heeeeel veel liefde, geluk en gezondheid met zijn drietjes! 

meer lezen 0 Berichten

zwangerschapsshoot duinen van Kijkduin

Op een echte herfst ochtend sprak ik af met een gezellig gezin uit Leidschendam in Kijkduin. ons doel was mooie foto's van het gezinnetje en natuurlijk van de baby-buik! 36 weken zwanger al, dat zou je toch niet zeggen! Als eerste sleepte ik ze mee naar een plekje net om de hoek van de parkeerplaats, waar ik de zon prachtig door de dampende bomen heen zag schijnen. We hebben nog net een paar foto's in dit mooie schouwspel kunnen nemen, gaaf! daarna zijn we lekker aan de wandel gegaan. Grote broer mocht ook op de foto, maar ja, in de duinen is veel te veel te ontdekken. Lekker rennen en klimmen, dat is veel leuker dan stilstaan te poseren. Tijdens mijn fotoshoots is dat geen probleem, we deden we leuke spelletjes om hem bezig te houden en om mijn mijn foto-momentjes te creeeren. Iedereen happy :) 

meer lezen 0 Berichten

Newbornshoot Wateringen, geboortekaartje & lifestyle

Steeds vaker word ik benaderd om een foto voor het geboortekaartje te leveren. Zo ook deze keer. De ouders-to-be hadden een zeer specifiek idee voor een mooie pose in zwart wit stijl. Ik vind het altijd leuk om de ideeën en persoonlijkheid van de ouders in t passen in mijn fotografie. Wel maak ik altijd duidelijk dat bij mij de baby de baas is, en als die een pose niet wil, dan doe ik het niet. Dan bedenken we wel een andere manier om een geweldige foto te creëren! 

Naast de geposeerde foto voor het geboortekaartje wilden de ouders liever meer lifestyle achtige foto's. Super leuk om weer eens die kant van de newbornfotografie te kunnen doen, zeker in dit prachtige lichte huis. Het blijft bijzonder om een gezin tijdens de kraamtijd vast te leggen, de liefde en interactie, heerlijk! 

meer lezen 1 Berichten

tweeling newborn baby fotografie berkel en rodenrijs

Na de zwangerschapsshoot van een prachtige bolle buik, stond ook een newbornshoot op de planning zodra de tweeling geboren was.

Uiteindelijk lukte het niet om de tweeling als echte newborns (de eerste 14 dagen) op de foto te zetten. Toen ze bijna 12 weken oud waren, waren ze er wel aan toe en planden we de fotoshoot.

Dat werd wel even een andere shoot dan ik normaal gewend ben ;)

Geen slapende opvouwbare baby'tjes, maar twee lekker wakkere ontdekkende baby's met een heerlijk eigen willetje. Een uitdaging, maar wel een heel schattige! Check hier het resultaat :)

meer lezen 2 Berichten

familieshoot opa 80 jaar

6 tieners en een lieve opa die 80 jaar werd... Dat waren de ingrediënten voor deze fotoshoot in twee etappes. Het werd een dolle boel, het was zeker een uitdaging om alle tiener-neuzen de zelfde kant op te laten wijzen, maar het zijn super leuke spontane foto's geworden! Het plezier en de liefde tussen opa (en oma) en hun kleinkinderen spat van de beelden af!

 

Op de verjaardag van Opa zelf werd hij verrast met de fotoshoot! We hadden alles precies goed gepland qua timing en in de buurt van de volgende feest-locatie en de verrassing was geslaagd. Helaas was een van de kleinkinderen  ziek die dag, maar omdat het toch opa's verjaardag was en we er verder allemaal waren hebben we toch foto's gemaakt met 5 in de plaats van 6 kleinkinderen. Een paar maanden en vakanties later gingen we voor de herkansing, ditmaal was de groep compleet. Zie hier het vrolijke resultaat van beide fotoshoots.

meer lezen 0 Berichten

Unieke newborn fotografie Leiden

Soms heb je van die shoots die je altijd zullen bij blijven. Dit was er zo eentje. De reden: Ik heb geen enkele "standaard"  newborn foto geschoten! 

Ik sta altijd open voor eigen inbreng, persoonlijke details maken een foto alleen maar nog specialer! Deze ouders wilden heel graag hun eigen persoonlijkheid in de foto's leggen, zichzelf herkennen in elke foto. Samen kwamen we tot ideeën om hun hobby's wielrennen en viool spelen te integreren in de foto's.  Het was een geweldige ontdekkingstocht en bovenal een feestje voor mij als fotograaf om zo creatief en spontaan te kunnen werken. Bovendien mocht ik ook het borstvoeden vastleggen, wat een kadootje! Als dan ook nog het licht precies zo valt dat je dit intieme moment zo puur en integer kan vangen, dan kan je geluk niet meer op!

Het enthousiasme en de bereidwilligheid van de ouders wisten mijn visie en creativiteit enorm te voeden en ik ben dan ook super blij met dit unieke resultaat.

 Kijk mee in deze unieke, intieme en op en top persoonlijke reportage van dit klein manneke...

meer lezen 3 Berichten

zwangerschapsfotografie tweeling

Een zwangerschap is zo iets bijzonders om te mogen vastleggen... En deze was een klein beetje extra bijzonder want in deze bolle buik zitten niet een, maar twee baby's! Een tweeling, hoe bijzonder! Kijk eens hoe prachtig zwanger deze mama is, een feestje voor mij als fotograaf.

De mama to be moest wel veel rusten van de verloskundige, dus de shoot planden we lekker bij haar thuis. Hun woonkamer bleek geweldig voor een shoot! Enorme ramen/deuren en mooie witte vitrage ervoor, zorgden voor een rustige pure sfeer. Niet alleen de bolle buik mocht op de foto. Ook de papa en grote zus in spé gingen op de foto. Mooie bijzondere familie tafereeltjes, genieten hoor!

meer lezen 1 Berichten

Familie fotoshoot duinen Wassenaar

Opa en oma werden voor deze shoot eens even flink in het zonnetje gezet! Als cadeau van al hun (achter)kleinkinderen kregen zij een fotoshoot, hoe leuk is dat! 

 

Een shoot met 10 volwassenen en 2 kleine kinderen is absoluut een uitdaging. Ik maak graag zo spontaan mogelijke foto's, maar met zoveel mensen is dat bijna niet te doen. Vooral met de grote groepsfoto wordt er dan ook geposeerd. Om mensen zichzelf te laten zijn voor de camera, moet ik als fotograaf ze een beetje leren kennen, en dat kost tijd en proberen. In het geval van een gewone shoot, met een enkel gezin waarmee ik een uur of anderhalf op pad ga, krijg je vanzelf die connectie en weet je dat je het karakter en de onderlinge band oprecht hebt kunnen vastleggen.  Met zo'n grote groep heb je geen tijd en ruimte om elkaar rustig te leren kennen, zeker niet als er echt kleine kinderen bij zijn die de fotoshoot eventjes leuk vinden, maar daarna in die drukte verdwijnen en snel moe zijn. Bij zo'n grote familie probeer ik de familie-humor snel te pakken te krijgen en daarmee aan de slag te gaan, zodat je toch steeds meer spontane en ontspannen lachende gezichten krijgt. Af en toe moet je flink de schooljuf uithangen, om vervolgens weer snel wat meer naar de achtergrond te verdwijnen. Ik vraag de mensen waar kan ook met elkaar bezig te zijn, in de hoop dat de blikken naar elkaar ' echter'  zijn dan die naar mijn camera. Verder probeer ik goed te observeren en snel te zien en te voelen wie er even een break nodig heeft en wie er juist even voor mijn lens mag. Even een gezinnetje apart op de foto terwijl de rest bijkletst (want reken maar dat er gekletst wordt tijdens zo'n familiereunie), of alle mannen samen, of alleen de kleinkinderen; er zijn vele, vele combinaties mogelijk! Het was een gezellige chaos, ik heb genoten van deze liefde- en humorvolle familie. Check vooral ook even de groepsfoto's, ik moet toch stiekem wel lachen als ik het verschil zie tussen de eerste groepsfoto (genomen aan het begin van de shoot) en de laatste (genomen aan het eind van de fotoshoot)...van onwennig geposeerd, naar een ontspannen, vrolijke en uitgelaten bende, precies zo als het was! 

meer lezen 1 Berichten